KOZa Društvena igra

KOZa društvena igra zabavna je i dinamična igra na ploči u kojoj svoje suparnike pobjeđujete znanjem. Na putu do pobjede čeka vas niz izazova u deset različitih kategorija: osim standardnih pitanja, tu su izravni dvoboji sa suparnicima, brzopotezna rešetanja i prepoznavanje citata, a specijalne kartice omogućuju vam da se izvučete iz škripca ili profitirate od tuđeg neznanja. Više od 2.500 pitanja omogućuje mnoge zabavne večeri s prijateljima ili bakom.

Skupina mladih entuzijasta iza kojih stoji višegodišnje iskustvo organiziranja kvizova općeg znanja u sklopu rada udruge Novi mediji ovoga Božića odlučila vas je obradovati novim projektom: KOZa društvena igra znanja. Nakon brojnih kvizova na području Hrvatske odlučili smo koncept pretočiti u opipljiv proizvod – društvenu igru na ploči koju bismo i sami željeli zaigrati na board game večerima s društvom.

Što je KOZa društvena igra

  • više od 2.500 pitanja
  • 10 kategorija
  • 2–16 igrača (2–4 pojedinca ili 2–4 ekipe)
  • dob: 17–117

Temeljena na svježem i originalnom konceptu, KOZa društvena igra razlikuje se od popularnih igara sličnog tipa koje ste možda odigrali.
Raznovrsnost izazova koje KOZa predstavlja igračima na putu do cilja osigurava dinamičnu i uzbudljivu igru od početka do kraja. Adrenalin i osjećaj anticipacije svakako podiže i mogućnost profitiranja od suparničkih grešaka – što izravno (prilikom da se odgovori na netočno odgovoreno pitanje suparnika), što putem posebnih kartica. Dodatne kartice kladionice i veta od igrača zahtijevaju i dobro taktiziranje, a raznolikost zastupljenih područja općeg znanja onemogućuje igrače jake u samo jednom području da se „prošeću“ do cilja. S obzirom na brojnost kategorija i vrsta prepreka za igrače, pravila su ustvari jednostavna i pristupačna pa nije potreban dugotrajan proces upoznavanja mehanike igre. Isto tako, igrač ili ekipa koji prvi počnu igrati nisu ni u kakvoj prednosti nad suparnicima, što je vrlo važno za pravednost natjecanja.

Podržite i proširite vijest!

Vaša nam je podrška ključna u ostvarenju ove igre.
Vjerujemo da imamo odličnu ideju, da smo osmislili igrivu, pristupačnu i uzbudljivu društvenu igru. Ako su izazovi koji igrače čekaju od početka do kraja ploče veliki, oni se čine zanemarivima u usporedbi s preprekama koje nas čekaju od razvijenog koncepta do gotove društvene igre na stolu (ili podu). Podržite nas i dajte svoj doprinos ostvarenju ovoga projekta i postanite jedan od prvih i ponosnih vlasnika igre KOZa. Ako se ne možete uključiti donacijom ili narudžbom, udijelite nam lajk ili šer – dobra riječ ne košta ništa!

Za pitanja, pohvale i pritužbe, savjete i komentare, pišite nam na koza.drustvenaigra@gmail.com, a čitamo se sljedećih dana ovdje, na našem webu i na Facebook stranici!